Sóc el senyor Llop. Soluciono problemes.

Si heu vist Pulp Fiction segurament recordareu el senyor Llop (Harvey Keitel) i la seva peculiar manera de solucionar problemes.  Aquest personatge el podem trobar avui en dia en diferents empreses. Realment és un exemplar estrany, però sense dubte valuós.

El senyor Llop no destaca per la seva amabilitat, cortesia o treball en equip. Destaca per la seva efectivitat (entenent aquesta com el fet de realitzar una activitat amb la menor quantitat de recursos i el menor temps possibles). Normalment se sol recórrer a ell quan tot el que hem intentat anteriorment ha fracassat, és a dir, quan tenim un problema. Però què fa al senyor Llop tan efectiu?

1. Una bona planificació:  Abans tant sols de conèixer exactament a què s’està enfrontat, sap organitzar els seus recursos per tal que aquests donin el 100% de les seves capacitats. És una cosa tant simple com ser conscient de què té a la seva disposició (en aquest cas dos assassins, un amfitrió que està realment enfadat i un cadàver dins un cotxe).

2. Gestió del temps: “Estic a trenta minuts d’allà, arribaré d’aquí a deu“. Qualsevol que vulgui considerar-se un senyor Llop a l’hora d’enfrontar-se a algun problema, ha de saber gestionar bé el temps. No serveix l’excusa de que no hi ha hagut suficient temps per a solucionar-ho, la situació és la que és i s’han de saber trobar vies per arreglar-la.

Sóc el senyor Llop. Soluciono Problemes.

Sóc el senyor Llop. Soluciono Problemes.

3. Tolerància a la pressió: Sovint amb aquest tipus de problemes altres membres de l’equip poden sentir-se frustrats. És el que li passa a en Vincent Vega (John Travolta). No sap controlar els seus rampells infantils, i tot i que sap que van contrarellotge i que el senyor Llop els està traient les castanyes del foc, és incapaç de contenir-se i faltar-li al respecte a aquest. El senyor Llop sap tractar amb aquestes situacions, restant-los importància i focalitzant a tot el grup en la consecució de l’objectiu.

4. Coneix el problema: Imprescindible, el primer que fa és donar a conèixer la situació a tots els implicats, per tal d’aclarir qualsevol punt que faci falta. Això pot semblar irrellevant, tot i així és una de les accions més importants, ja que sovint la manca de comunicació és el més gran dels obstacles en les organitzacions.

5. No es distreu amb coses irrellevants: Sap perfectament distingir entre el que és important i el que no. “Netegin la tapisseria, respecte aquesta no fa falta treure-li lluentor, no es fa servir per menjar”. Doncs simplement fa falta centrar-se en les coses que realment importen per a solucionar el problema. No es pot permetre el luxe de distreure’s ni intentar ser perfeccionista, s’ha de centrar en el seu objectiu.

6. No canta victòria: “No comencem a…”. Frase magistral la que ens regala Tarantino. Quantes vegades creiem que ho tenim solucionat i resulta que surten imprevistos. Hem d’evitar precipitar-nos i fer les comprovacions pertinents per assegurar que el problema ha estat resolt, en cas contrari ens trobarem amb sorpreses en un breu període de temps.

Per acabar, si us ha agradat el meu punt de vista del senyor Llop, no dubteu en passar-vos per la pàgina d’en Javier Megias on trobareu un post molt interessant del mateix personatge i la seva capacitat de lideratge.

Anuncios

Un pensamiento en “Sóc el senyor Llop. Soluciono problemes.

  1. Pingback: No ho cremis després de llegir-ho! | Human Resources Spoiler

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s